پس لرزه!

چاوشی با حریص به خودش آمد

"چاوشی برگشت"بازگشت رویایی"این چاوشی همان چاووشی است"اینها تیترهای مناسبی برای نوشته ی من نیستند،چراکه حریص را با تمام زیبایی هایش،نقطه اوج چاوشی نمی دانم! بهتر است بگویم چاوشی با حریص به خودش آمد. حریص قطعا نقطه ی امید پر رنگی در پرونده ی خواننده ای ست که در دو آلبوم قبلی اش نتوانسته بود آن طور که باید و شاید رضایت مخاطبانش را جلب کند! لحن مناسب او در این آلبوم تازه شروع همان شروعی ست که خودش از آن دم می زد. می خواهم باور کنم ژاکت پایان کابوس من بود و عمیق ترین نقطه ی نزول چاوشی! دوست دارم بعد از حریص که مرا تقریبا به روزهای قبل بازگردانده، به روزهای بهتری برسم.

لازم بر خود می دانم که در همین ابتدای کار به محسن چاوشی برای حریص خسته نباشید بگویم. تلاش او برای موفق شدن و بازگشتن به خودش در این آلبوم آنقدر مشهود هست که بخواهم بیشتر از نگاه دوم بگویم. مهمترین اتفاق حریص در مورد لحن رویداده است که تا حد زیادی به ایده آل نوستالژی بازانش نزدیک شده است. ایده آلی که کم کم رسیدن به آن رویا شده بود و آن را فقط در صفحات قبلی جستجو می کردم! اما حالا می توانم امیدوار باشم به کسی که می خواهد بازهم خاطره های مرده را زنده کند و در پیچ و خم ابرهای پاییزی آسمان خراش شبهای خشک باشد.


می خواهم زنده بمانم! می توان این جمله ی هرچند کلیشه ای را فریادی برای حذف ناله ها دانست. ناله هایی که کُفر خیلی ها را در آورده بود و به تدریج می رفت تا از او فقط خاطره ای شیرین در روزهای زیر زمینی اش باقی بگذارد. او با این آلبوم به نوعی ثابت کرد با وجود تمام ممیزها و سانسورها می توان ترانه های فاخری خواند و در دل مردم جا داد.

در حریص فقط یک ترانه سرا به جمع قبلی اضافه شده و مابقی ترانه ها از همان هایی ست که او بیشتر دوست می دارد! پا فشاری او روی استفاده از صفا و ارجینی این بار و برخلاف انتظار، تا حد بسیاری جواب داد. نکته ی جالب در ترانه ها رونمایی و تزریق کلمات جدید و البته ناب است،جایی که کلمات و اصطلاحاتی نظیر: چمدون،پروانه ها،سیل،بوف کور،تنور،اهل قبور،حریص،چه مرگته،باد بادک،الک دولک،کافه و... به جذابیت ترانه ها می افزایند.


حریص آلبومی ست با ایرادات قابل اصلاح در آلبوم های بعدی! و نقاط قوت و البته امیدوار کننده ی بسیار. حریص به مراتب ماندگار تر، متنوع تر،دل نشین تر و قوی تر ا یه شاخه و ژاکت است و این ها کافی اند تا باور کنم محسن چاوشی تمام نشده و هنوز حرف ها برای گفتن دارد. در فضایی که موسیقی روزهای فرسایشی اش را می گذارند، حریص هرچند با متاسفم فاصله داشته باشد اما می تواند نزدیک ترین دارت مجاز به متاسفم باشد! مهم ترین دلیلم برایت تمجید از حریص تلاش بی اندازه ی محسن ببرای حذف ناله ها در آهنگها و نشستن صدایش به بهترین وجه ممکن روی ملودی ست.

حریص ترانه های به مراتب پر معناتر و دارای دایره موضوع وسیع تر نسبت به سایر آثار مجاز و همچنین تنظیم های گیراتری دارد. برای ملودی ها هم مشخص است که زمان و وسواس بیشتری صرف شده است. البته به نظرم محسن می تواند همچنان موضوعات دیگری را بررسی کند نه اینکه  فقط زاویه دید را تغییر دهد. برخی کلمه ها خوب ادا نمی شوند و برخی تنظیم ها زیادی شلوغند و از همه مهم تر اینکه لحن هنوز هم می تواند دل نشین تر باشد.


و نکته آخر در مورد صدابرداری آلبوم که  انصافا در سطح بالایی انجام شده است و در بالا بردن کیفیت آلبوم تاثیر زیادی دارد. حریص از این حیث می تواند به عنوان بهترین آلبوم چاوشی تا به امروز مطرح باشد.


http://s1.picofile.com/file/6421845070/greedy_20_2001_1_.gif


چمدون

تنظیم خوب کوشان حداد و ملودی متفاوت و البته لحن محسن چاوشی در آن، آنقدر گوش نواز هستند که نخواهم از چمدون ایرادی بگیرم و آن را یک سر آلبومی مناسب و با پرستیژ بدانم. معمولا در ایران سر آلبومی ها با ریتم تند (در سبک های مختلف) آغاز می شوند و حریص با چمدون از این قاعده مستثنی نیست. لحن در " باید برمو" همون" بهم میگه" وابسته"و... در همین ابتدای کار خبر از حرکت به سمت مخالف ژاکت می دهد و در مقابل نقطه ی کور آهنگ شاید تلفظ نسبتا ناله دار"منتظرت" باشد. در اواخر آهنگ چاوشی با صدایش افکت بازی می کند که خاطره ی گذشته ها را برایم زنده می کند. تا یادم نرفته بگویم " دیگه هیشوخت به دیدنت نیام" از آن اداهای دوست داشتنی ست! امیر ارجینی چمدون را در این آهنگ کُد جدایی، بی وفایی و نارضایتی از شرایط قرار می دهد،ترانه ساده در نهایت زیبایی. برخلاف دو آلبوم مجاز قبلی این آلبوم خوب شروع می شود.


پروانه ها

تنظیم بی نظیر محسن در این آهنگ،بیشتر تنظیم های غیر مجازش را یادآوری می کند تا ژاکت را! لحن استثنایی و چاوشیایی اصل در این آهنگ هر روز با گوشهایم بازی می کند. تنظیم ابتدای آهنگ و استفاده از ساز بادی،شباهت بسیار زیادی با ابتدای غدیر خون دارد و اینجا برخلاف غدیر خون خیلی به مضمون آهنگ ربطی ندارد که این می تواند تنها ضعف این آهنگ زیبا تلقی شود. تمام کلمه ها تقریبا به بهترین وجه ممکن ادا می شوند،در این بین می توان برای نمونه از "گریه بارونه"پروانه ها"سوختن"تقدیرم"می میرم"محبوب من"و... نام برد. آن پوزخند قبل از "پاییزم"هم اوج بازی کردنهای دل نشین مرد زخمی ست،انگار که زخمش دوباره سر باز کرده باشد! در قسمت دوم صدای رعد و بارش باران به همراه گیتار الکتریک جایگزین ساز بادی شده و  بیشتر با قسمت  های اول ترانه سنخیت دارد. زیر صدای آخر کار هم که معرکه است. در آهنگ یه شاخه نیلوفر هم این زیر صدا را می شنیدیم اما چون صدای رو صدای ملتمسانه ای بود،خیلی به دل نمی نشست!


غیر معمولی

باز هم یک قطعه 6/8 از محسن که البته این بار می تواند با سلیقه ی مخاطبان بیشتری جو در بیاید و من آن را به بازار خرمشهر ترجیح می دهم! ترانه ای نسبتا خوب از علی بحرینی که ظاهرا قرار است در هر آلبوم نقش پر رنگ تری ایفا کند! البته در قیاس با سایر ترانه ها شاید در سطح پایین تری قرار داشته باشد. تلفظ "حساسم" و بازهم تلنگر چاوشی به گوش ها و نوازش آن ها! یک ضعف عمده در این آهنگ این است که ملودی  و تنظیم یا گام بالاتر از صداست و به مین خاطر آهنگ روی صدا سوار است تا صدای روی آهنگ!خلاقیت و تنوع زیادی را در ریتم آهنگ حس نمی کنم،یکنواختی صدای بیساز ابتدا تا انتها را نمی پسندم،با این همه به جهت اینکه صدا لایه ی زیبایی را جلوه می دهد و زاویه ی دید ترانه نسبتا متفاوت تر از سایر ترانه هاست،به سلیقه ی استاد و مخاطبان این آهنگ احترام می گذارم. نکته ی حائز اهمیت دیگر اینکه غیر معمولی به طرز هوشمندانه ای بین دو آهنگ اسلو یعنی پروانه ها و بوف کور قرار گرفته،تا از یکنواختی فضا و ریتم جلوگیری کند. در مجموع بیشتر ارضای احساس مورد توجه قرار گرفته استو این آهنگ به نوعی خودش را فدای درک زیبایی های آن دو می کند. (نکته ای که در یه شاخه نیلوفر تقریبا در هیچ کجای آلبوم رعایت نشده بود و این وسواس روی ترتیب آهنگها و حتی انتخاب ترانه های آلبوم را تایید می کند که در این آلبوم تقریبا به صورت قابل قبولی صورت گرفته است)


بوف کور

یک ترانه ی فاخر از ارجینی،در حد روزهای صبوری و خوش گذشته! که هرچه از زیبایی اش بگویم کم گفته ام. ترانه ای مملو از اصلاحات ناب در قیاس با سایر ترانه های امروزی،که به زیبایی هرچه تمام تر سروده شده،ضمن اینکه نام ترانه وام گرفته از اثر معروف صادق هدایت،نویسنده و مترجم به نام معاصر می باشد. تنظیم متفاوت و خاص سرگزی که مورد پسند خیلی ها قرار گرفته،در خیلی از لحظات برخلاف انتظار،خاص و البته دل نشین پیش می رود. استفاده از ویلن در این آهنگ بسیار به جا بوده و با فضای کار متناسب است. بوف کور را می توانم سنگین ترین آهنگ آلبوم بنامم که در دورهای اول خیلی نتوانستم با آن ارتباط برقرار کنم ولی رفته رفته جایگاه خاصی برایم پیدا کرد. از آن دست آهنگ هایی ست که حالا حالا با آن کار دارم! گاهی لحن به سمت ژاکت می رود اما محسن هوشمندانه عمل می کند و از ناله جلوگیری می کند!"دردی که از تو با منه مرد می خوادو" دیوانه وار خوانده می شود!"غباری که از تو نشسته..."خاطره انگیز است و تلفظ "طفلی"از ترکش های باقی مانده ی ژاکت چاوشی ست. "سنگ صبوره"اهل قبوره"از دیگر لحظات شیرین این آهنگ دوست داشتنی هستند. شاید مهمرتین پوسئن بوف کور این باشد که با وجود اینکه ترانه قابلیت این را دارد که به یک آهنگ ناله دار چرب! تبدیل شود اما محسن مثل گویی قلتان در وسط صفحه حرکت می کند،گاهی نزدیک خط قرمز می شود اما با درایت خاصی صدا را رها کرده و به مرکز میدان باز می گردد. " غباری که از تو نشسته روی قلبم"این همان صلابتی ست که تا پیش از این در بین ضجه ها دنبالش می گشتم!


غم و شادی

تک نوازی گیتار در ابتدای آهنگ فضا را به سمت خاصی سوق می دهد. تنظیم اسپنیش شهاب البته با چاشنی ترکی! و شعر خوب امیر و از همه مهمتر صدای متفاوت محسن در این آهنگ که هیچگاه این طور از آن استفاده نکرده بود، پرده ای را پس می زنند که دلم می خواهد گوش هایم را تسلیم شنیدنش کنم. احتمال سفارشی بودن ترانه را تزدیک به صفر می دانم و اینجاست که می توانم این آهنگ را نقطه مقابل چا دیواری بدانم! پس استاد اگر بخواهد، می تواند ملودی و ریتمی به این خاصی خلق کند و لازم نیست به اجرای چاردیواری که ماکت آهنگی در آن سوی مرزهاست، تن دهد. محسن چاوشی در هر موردی تا امروز نزول داشته باشد، افت در آهنگسازی شامل حالش نمی شود. "تو که نیستی" در اواسط آهنگ در جایی که محسن اوج گرفته خیلی مناسب تلفظ نمی شود، بر خلاف تو که نیستی ابتدایی! "متروکه"مضنونم"زندونیم زندونم"شادش کن"بخت خوابیده" از لحظات گوش نواز و "تا ابد"آوارش کن" لحظات ویران کننده ای را برای شنونده رقم می زنند! در کل آهنگی ست که تقریبا با اکثر سلایق جور در می آید. لازم به ذکر است که بعد از کاشکی، این دومین باری بود که استاد در آهنگ هایش از گروه کر استفاده کرد.


حریص

بهترین تنظیم کوشان حداد در فضای هاوس در این آهنگ به خوبی با صدای محسن هماهنگ است. در تنظیم و ملودی از ثانیه ی اول تا آخر همه چیز هماهنگ و دقیق پیش می رود و زینت هایی که کوشان به سلیقه خودش در جاهای مختلف به آهنگ داده، فوق العاده هستند. فقط ای کاش او در تنظیم هایش از ساز طبیعی هم استفاده می کرد.

ترانه تم گذشته ها را دارد، شاید تنها ایراد آن، کوتاه بودن متنش باشد، به اعتقاد من این ترانه می توانست قسمت سومی هم داشته باشد. خوشبختانه محسن زیرکانه عمل کرد و حریص را سر آلبومی قرار نداد تا دستش در همان ابتدای کار رو نشود. لحن از گلویی می آید که گویی تیر در مرکز آن فرو رفته است! این همان زخمی ست که خیلی ها دنبالش بودند. ( البته چیزی شبیه لایه روی صدا حس می شود که هنوز نمی دانم چیست!) تلفظ قسمت کلیدی آهنگ یعنی "حریص کیه" از آن دست بازی های محسن است که هر شنونده ای را به وجد می آورد. از دیگر تلفظ های دل نشین این آهنگ می توان" دلخور نکن"تصور"نفرت انگیز" را نام برد. لحن یاغی در "خیانت از سر تا پای تو می ریزه" نیز شنیدن ها دارد. اگر در قسمت دوم اقتدار بیشتری در صدای محسن حس می شد، کار بهتری از آب در می آمد که برای این کار لازم بود ترانه بلند تر و تنظیم متفاوت تر باشد.


پرنده ی غمگین

آهنگی که در آلبوم یه شاخه نیلوفر به دلیل عدم دریافت مجوز، از انتشار باز ماند و همان روزها قسمتی از ترانه اش روی جلد مجله ی چلچراغ رفت،خیلی بیشتر از اینها می توانست سرو صدا کند. آهنگی که مدتها انتظار شنیدنش را می کشیدم، با توجه به ترانه ی فوق العاده اش قابلیت ستاره شدن در این آلبوم را داشت اما لحن محسن در این آهنگ همانند سایر آهنگهای این آلبوم نیست و این تصور را به وجود می آورد که اجرا همان اجرای یه شاخه است، فقط تنظیم مجددا صورت گرفته است. ناله در این آهنگ در بعضی قسمت ها هرچند کم ولی حس می شود. البته من تنظیم این آهنگ را بسیار قوی می دانم و معتقدم سافت راک حجت واقعا خوب از آب در آمده است. فضا سازی ابتدای آهنگ با گیتار الکتریک و پیانو حس چاوشی بازی را بر می انگیزد، لحن و ریتم در قسمت هایی به سمت "عصا" در یه شاخه می روند، به خوص در این قسمت" هنوز منتظری بیاد و یار توشه..." با این حال نقطه ی اوج آهنگ را از "نگاه به آینه بکن...چه مرگته دل من چرا نمی خوابی" می دانم.


زیبایی

واقعا اینجا باید از محسن پرسید، این صدا در دو آلبوم قبلی کجا بود؟ اقتدار خاص او در این آهنگ آنقدر به دل نشستنی ست، که هرچند هنوز نتوانسته ام خیلی با ترانه اش ارتباطی برقرار کنم  وبه قولی آن طور که باید مرا نگرفته! اما آن را جزو کارهای شاخص آلبوم بدانم. تنظیم در برخی قسمت ها زیادی شلوغ می شود و کوشان می خواهد یک کارهایی کرده باشد اما در برخی قسمت ها هم صداهای جذاب  و جدید نظیر آژیر آمبولانس و خنده را می شنویم که نمونه اش را در کارهای ایرانی کمتر شنیده ایم و این جای تحسین دارد. در این آهنگ که فاقد کوچکترین ناله ای است، ترانه طوری با صدای محسن همراه می شود که گویی او یقه ی مخاطب را گرفته و او را به دیوار چسبانده است و مدام شل کن سفت کن در می آورد، طوری که مثلا در ابتدای آهنگ باید برای طرز تلفظ کلمه ی "نفرت" برای چاوشی لب به تحسین گشود. این مخاطب می تواند حتی شنونده آهنگ باشد که با این لحن به او خیلی چیزها ثابت شود! " زیبایی"درک کنه"تقدیره" می گیره" از دیگر تلفظ هایی ست که در آلبوم های مجاز خبری از آنها نبود!

این ترانه ضعیف ترین ترانه موجود در آلبوم حریص است که خیلی سخت می توان با آن ارتباط برقرار کرد، البته در کفه ی دیگر ترازو، لحن استاد آنقدر رویایی ست که ضعیفی ترانه را تا حد زیادی بپوشاند و زیبایی را زیباتر از آنچه هست، جلوه دهد.


بادبادکای رنگی

بهترین تنظیم در این آلبوم در این آهنگ انجام شده است. تزئین هایی که شهاب اکبری در نقاط مختلف این آهنگ با توجه به ترانه و موضوعش و حتی ملودی مورد نظر محسن انجام داده، هرکس را به دوران بچگی خودش می کشاند. استفاده ی به جا از سولوی ویولن در کنار حقیقت های تلخ  و شیرین حاضر در ترانه ی فوق العاده ی ارجینی که انگار او هم به خودش بازگشته است، آن قدر به دل می نشیند که بخواهم این آهنگ را بعد از پروانه ها بهترین آهنگ آلبوم نام گذاری کنم. البته در این بین صدا و لحن بسیار مناسب چاوشی تاثیر همه چیز را صدا چندان می کند. به جرات می توانم بگویم محسن در این آهنگ حتی یک اشتباه هم ندارد و نمونه ی بارز یک آهنگ قابل قبول و به قول خودمان چاوشیایی را اجرا کرده است. شاید تنها خورده ای که می توانم به آن بگیرم، هم ریتم نبودن "بچه که بودم آسمون آبی بود" با ملودی باشد. به نظر می رسد کلمه ی "که" (که البته در ترانه به درستی به کار گرفته شده) به زور در آهنگ جا می شود و همچنین کلمه ی  "بچه" در همین قسمت خیلی خوب ادا نمی شود.

"خاطره های خوش رو دست من مرد" دیوانه ی قسمتم! لحن و ادا بی نظیر است، بی نظیر.


کافه های شلوغ

دیگر آهنگی که توسط خود چاوشی تنظیم شده، باز هم ترانه اش را جسین صفا سروده است! تقریبا محسن این آهنگ را هم مثل پروانه ها خوب تنظیم کرده و همچنین سعی کرده با جاوه های ویژه اش د مورد تنظیم خصوصا در قسمت اول فضای تگزاسی یک کافه ی شاد و کابویی! و خیاببان های شلوغ اما دل انگیز را در ذهن شنونده به وجود بیاورد و در قسمت دوم به خوبی می تواند همان کافه و همان خیابان ها را در اثر اتفاقاتی که در ترانه روی می دهد، سو و کور و پر از تنهایی جلوه دهد. در این آهنگ محسن تلفیقی از لحن متاسفم و یه شاخه را به اجر می گذارد البته عاری از هرناله ای! و  این برای منی که ژاکت را شنیده و تجمل کرده ام! قابل قبول است. البته بی انصافی ست اگر نگوییم در لحظه هایی که به یکباره فریاد سر می دهد مثل " گوش دادن به صدات،گرفتن دستات،چقدر ادامه بدم" آنقدر دل نشین هستند که بعدها از کافه های شلوغ به عنوان خاطره ای خوش، در اذهان یاد شود و بتوان لحظات دل انگیزی را با آن تجربه کرد. نکته ی جالب این است که در جاهایی که او صدایش را می کِشد، نه ناله ای خلق می شود و  نه گوشی خراشیده! چیزی که در دور آخر خلاف آن را شنیده بودیم. ترانه هم مثل همیشه با صفاست. صدای حسین در این آهنگ هرچند در کوتاه ترین حد ممکن باشد، اما شاید بتواند "کم تحمل" اثر ویران کننده ی محسن در متاسفم را در ذهن ها متبلور کند.


"تو کافه های شلوغ گوش دادن به صدات، چه لذتی داره

تو خلوت کوچه گرفتن دستات، چه لذتی داره"

ریتم ترانه و شیوه ی خوانش مرا به این قسمت به یاد ماندنی ا زخم می برد:

"تنها بودن یه کابوسه شومه، عزیزم

کار دل نباشی تمومه، عزیزم"


دلم تنهاس
با وجود سپردن تنظیم آهنگهایی با ریتم و ملودی نزدیک به هم به شهاب اکبری، او باز هم از عهده ی وظیفه اش به نحو احسن بر می آید. همراه شودن پیانو با صدای محسن در ابتدای آهنگ و استفاده از سه تار  در ادامه کاملا با حس و مضمون موجود در آهنگ همخوانی دارد. فضایی نوستالژیک را به وجود آورده و ما بار دیگر شاهد تنظیم های وقت بَر و ریز شهاب که انصافا برای هر آهنگ حوصله ی زیادی خرج می کند، هستیم. این آهنگ را هرکس به جز او تنظیم می کرد اینی که می شنوید از آب در نمی آمد. با این حال من به محسن بابت این طور استفاده کردن از شهاب خرده می گیرم. بهترین ترنس چاوشی از ابتدا تاکنون او تنظیم کرده! (نتخاب خیانتِ متاسفم به عنوان بهترین ترنس استاد فکر نمی کنم کار چندان سختی باشد)   آن وقت اینکه محسن می گوید: شهاب فقط در اسلو تخصص دارد، باز هم از ان حرفهاست. (آقای چاوشی، واضح بگویم شهاب اکبری بهترین تنظیم کننده ی شما تا به امروز بوده است، اگر خواننده ی این مطلب هستی، روی این یک خطش اندکی تامل کن! شاید در پر رنگ کردن حضور شهاب در آلبوم های بعدی تاثیر کم رنگی داشته باشد. اگر سه آهنگی که او تنظیم کرده را از این آلبوم بگیریم، فضا خیلی تکراری می شود) لحن محسن با وجود غم موجود در ترانه، اقتدار خودش را از دست نمی دهد و این همان چیزی ست که در یه شاخه و ژاکت خبری از آن نبود! ترانه ی ارجینی با وجود کوتاه بودنش همه ی چیزی که می خواهد را می رساند. " تو می دونی، تو خیلی وقته می دونی" از آن دست ابتکارات امیر در ترانه است که در این عین ساده بودنش، عجیب شنونده را درگیر می کند.
و در آخر اینکه بر خلاف دو آلبوم مجاز قبلی، این آلبوم پایان خوبی دارد.


http://s1.picofile.com/file/6421841046/M_20_20haris_1_.jpg


کاور
از دیدگاه کلی کاور حریص جایگاه خوب و قابل قبولی دارد. ترکیب رنگ های سفید-مشکی و آبی-خاکستری، حس سردی و بی وفایی خیانت را که به نام آلبوم و ترک حریص مربوط می شود، القا می کند. نقطه ی عطف آن هم استفاده از فونت هایی ست که در عین متفاوت بودن، به خوبی یک خانواده نوشتاری را به وجود آورده اند.

روی جلد: بالاخره محسن چاوشی هم تن به عکس آتلیه ای داد! البته با یک ژست غیر معمولی که توانسته روح عطش نا پذیرش را برای متفاوت بودن تا حدودی سیراب کند! به شخصه با دین عکس تقریبا  نیم رخ او، یاد متاسفم افتادم! و این تمایل خواننده را برای تداعی کردن متاسفمی دیگر، در ذهن شونده قبل از شنیدن آلبوم، نشان می دهد! فونت حریص بی نهایت به معنای شعر و موضوع می آید. یک حریص خشک و شکسته با زنگ سرد خیانت! اما هم چنان سناریوی تکراری لوگو تایپ  شخصی محسن چاوشی برقرار است.همان"محسن چاوشی" یه شاخه نیلوفر (منهای یک واو شبه انگیز و هم چنین تغییر زنگ و مکان نقطه ی "ن" در محسن که این دومی تغییر چندان جالبی نیست) که البته امیدوارم حضور این لوگو تایپ در آلبوم های بعدی تدوام داشته باشد و تغییر لوگو وابسته به تغییر طراح نباشد.

متن ترانه ها: بدون شک استفاده از فونت خوب و متناسب، از نکات اساسی و تاثیر گذار در طراحی است، که خوشبختانه هم فونت عنوان ها و هم متن ترانه ها مقبول و خواناست. البته ای کاش عنوان ها هم یک اندازه بودند تا این شلختگی اندک به وجود نمی آمد.
اما نکته ی غیر قابل چشم پوشی، اشکال تایپی در متن ترانه هاست. شاید یکی دوتا اشکال به چشم نیاید، اما این موضوع در یک مجله ی صد صفحه ای صدق می کند، نه یک آلبوم سه صفحه ای که باید درصد اشکالش صفر باشد! (حتی اگر خود چاوشی هم قبل از انتشار، آلبوم را یک بار می دید و می خواند، کافی بود!)

این نیز بگذرد... :به احتمال زیاد به احوالات درونی خودش باز می گردد...
(تبلیغ تجاری این صفحه به شدت توی ذوف می زند!!)

عکس داخل کاور: با دیدن این عکس می توان به حرفه ای بودن محسن عسگری پی برد. و این که او بیشتر از آنکه طراح خوبی باشد، عکاس خوبی ست. حالت چهره، دائما ابیات آخر "حریص" را در ذهنم تداعی می کند، انگار که با آن نگاه سرد و صورت نفوذ نا پذیرش، می خواهد حساب کشی کند! و آن Greedy درشت و سفید رنگ هم مهر تاییدی ست بر آن.


پشت جلد: پشتِ زمینه ی کار با آن حروف درشت و خاکستری رنگ، بیش از هرچیزی توجه بیننده را جلب و چشم ها را نواش می کند. اما متاسفانه این صفحه بر خلاف صفحات دیگر، بیش از اندازه شلوغ است. معرفی گروه و لیست تشکر می توانست در صفحه ی داخلی و در کنار آدرس سایت جدید چاوشی درج شود. درشت کردن نام طراح هم در بین آن همه اسامی، اعتماد به نفس بالایی می خواهد!!
پ ن: جای خالی نام "هواداران" باز هم لبخند تلخی بر لبهایمان نشاند.

نظرات 56 + ارسال نظر
john_chavoshi جمعه 20 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 15:54 http://chavoshi-kade.vcp.ir

سلام
دیدی پیش بینی ها درست از اب در اومد؟
همون اول باری که شنیدمش مسخش شدم
رفتم یه هدست خریدم که چکیدن خون از زیرش رو ببینم!

باید ی آینه هم بخری تا بتونی ببینی :D
جدای از شوخی،حریص پتانسیل خون راه انداختن را دارد.

peak of luck جمعه 20 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 20:39

سلام

ممنون بابت این پست عالی...فوق العاده بود
خیلی دقیق شده بودی توی اهنگ ها ....
انصافا حریص اینقدر نکات مثبت داره که خیلی راحت میشه از بعضی اشکالات کوچیکش گذشت...
مشخصه محسن در همه ی ترکها دقیق کار کرده...
راستش قبل البوم اصلا تصور نمیکردم حریص تا این حد به دلم بشینه.... میدونستم بهتر از ژاکته ولی نه تا این حد!
چقد به محسن بی اعتماد شده بودم ...الان واسه خودم متاسفم....راستش دیگه به خودم حق اعتراض رو نمیدیم ...حداقل تا بعد از البوم بعدی!

پ.ن :در مورد کاور دقت کردی ژست دست محسن که جلوی چشمشه چقد متناسب با این جمله ست:
"چشات حریص کیه؟!"

بازم ممنون

حقیقتا در دور دست های ذهنم بود این آلبوم،اما فراتر از آن از محسن بر می آید.

javad جمعه 20 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 21:31

درود!
جا داره اول یه خسته نباشید بهت بگم محمد جان بابت نگاه زیبات به البوم که واقعا تحسین برانگیزه!
با تمامی حرفات موافقم!
فقط چند تا نظر شخصی دارم!
١-پروانه ها: ارام و لطیف و رمانتیکه!
یه چیز تو مایه های موزیک متن های وسترن ایتالیایی!
این ترک واقعا شاهکار به تمام معناست!
یه چیز مشترک تو افکار خودم و نوشتت دیدم!
"زیبایی"!
صدا چیزی در حد فرای عالیه اما نمیتونم حس بگیرم!چرا؟
سعی کردم این حس رو بیارم رو کاغذ!
یک هو نقاب سیاوش اومد تو ذهنم!شروع کردم به نوشتن!
ولی هنوزم نمیتونم زیبایی رو بفهمم! ! !
و در اخر:نحوه ی ادای الفاظ زیر
چمدون: میبستم! دیگه برو
پروانه ها: بارونه!!
غیر معمولی: حساسم!
بوف کور:عبوره! زخم که نه! طفلی!
غم وشادی :تا ا ب د !
حریص: دلخور ن ک ن !
چشات حریص کیه!
خیانت از س ر ت ا پ ا!
پرنده غمگین:موردی یافت نشد!
زیبایی: مقصر
بادبادکای رنگی: ب چ ه بودم! غصه وبالم نبود!
کافه های شلوغ:در این ترک فراوان است!
دلم تنهاس:تو میدونی!
اینها همه یاداور گوشه ای از استعداد چاوشیست!
صدای زخمی با طعم صبوری که نظیر انرا در ژاکت و یه شاخه ندیدیم!
اما در مورد پ.ن:بکن دلو از این همه خاطره های...
در آخر: از صمیم قلب بهت خسته نباشید میگم!
در حاشیه خاطرات امروز ثبت شد!
محسن چاوشی،فقط همین

نقاب،یکی از بهترین آلبوم ها یی ست که تا به حال شنیده ام.
نظرت یک داشت اما 2 و... نداشت! :D
با زیبایی هنوز کلنجار می روم تا بیشتر درکش کنم.

مرتضا جمعه 20 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 22:19

نوشته خوبی بود، خسته نباشی و تبریک...

ممنون.من هم تبریک می گویم.
و تشکر دیگر بابت نکته سنجی.

علی جمعه 20 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 22:34 http://chavoshioon.blogfa.com

خسته نباشی

بوف کور و پروانه‌ها و کافه‌های شلوغ بسیار گیرا هستند. و دلم‌تنهاس هم که هر چند آن آخر مظلوم افتاده اما عجیب باتلاقی است...


در مورد زیبایی؛ به نظرم چیز بخصوصی ندارد. نهایتن دو دقیقه برایش کافی بوده و به زور می‌خواهد خودش را بزرگتر از این حرف‌ها نشان بدهد. فقط دلمان برای استواری صدا تنگ شده بود وگرنه که از معنا لاغر است.

با گیرا بودن اینهایی که گفتی موافقم. اما دلم تنهاس پایان خوبی بود.
اینکه لحن زیبایی همه را به وجد آورده ولی ترانه اش نه! جالب و در نوع خودش عجیب است. به قول تو استواری اش دلتنگی ها را یاد آوری می کند.

علی هاشمی شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 00:08 http://sinnersland.ir

ممنون از زحمتی که کشیدی محمد عزیزم و نوشته گرمت.
راجع به کاور و پوستر باید بگم که در کل خوب بودن اما میتونم خیلی راحت مساوی بذارمشون با سبک هوس و در کل حضور کوشان حداد تو این آلبوم.کاور و پوستر این کار در کل میشه گفت شبیه به پوستر ها و کاورهایی هستن که تو سال جاری یا بهتره بگم این روزا تو موسیقی ((به خصوص)) پاپ کشورمون میبینیم.خلاقیت ایده و سوژه مناسب چیزیه که جاش با ظاهر بینی و خودبینی عوض شده.متاسفانه طراح گرافیک از نظر موزیسین ها و خواننده ها و شرکت هایی که تو این زمینه فعالیت میکنن مساویه با یه عکس خوب از خواننده اثر روی جلد و همین و بس.البته باید به این نکته توجه کنیم که استفاده از خط معلی عالی به جا و مناسب بود.محسن عسگری با ترکیب بندی و...نشون داد که گرافیک رو میشناسه اما چیزی که مهمه و حیاتیه طرح ایده سوژه و...هست.مسلما با ایده و حرف تصویری باید گرافیک رو بفهمیم و خشکی حروف و نوع رنگ و...که از عناصر هستند در درجه دوم حائز اهمییتن.
کار عسگری رو مساوی با کار حداد گذاشتم چون موسیقی چیپ و سراسر دیجیتالی هوس که دارای مضمون خوش گذرونی و تفریح و س ک س و...تو دنیا هست موسیقی تاریخ مصرفیست و هیچ وقت موندگار نیست.درسته که تجربه هر چیزی شیرین و دلپذیر و به جاست اما اینکه اکثر ترک های یک آلبوم باید با این سبک و موسیقی عجیب و خاص در آمیخته بشه...تنافص های فراونی ایجاد میشه...سبک هوس آهنگ و کلام شاد و مخصوص خودش رو میخواد این سبک رنگ کاور و در کل طرح کاور خاص خودش رو میخواد که به هیچ عنوانی کاورهایی که برای این سبک تو دنیا طراحی میشن نمیتونن تو ایران مجوز چاپ بگیرن به خاطر طرح و عکس و رنگ ((مثل رنگهای صورتی و بنفش جیغ و...)) به خاطر تحریک آمیز بودن و...
در کل حریص خوب بود.حریص از ژاکت تو رتینگه من یک ستاره بیشتر داره...ترانه ها بد نبود اما در کل هنوز یه وارفتگی و ...تو ترانه های امیر ارجینی میبینم که امیدوارم ترمیم بشه.

نظر تو به عنوان کسی که تو حرفه گرافیک کارشو قبول دارم،واسم قابل ارزش و احترامه. ممنون ازت. من هم استفاده از یک مضمون معنی دار را به عکس خود خواننده ترجیح میدم.
در مورد ترانه های امیر موافقم باید ترمیم شوند،اما بوف کور،باد بادکای رنگی و دلم تنهاس رو تقریبا بی عیب می بینم.

رضا شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 00:16 http://chavoshi-news.blogfa.com

عرض ادب دوست عزیزم!
تعجب کرده بودم که وبلاگ هواداری با این غنای محتوی رو نمیشناختم اما متوجه شدم که همه ش تقصیر بنده نیست و شما مدت زیادی نیست که این وبلاگ رو راه انداختی!چون راستش خودم مدتیه خیلی کم توی فضای نت و علی الخصوص جمع هوادارای محسن توی اینترنت میام اما در واقعیت مثل قدیم باهاش به معنای واقعی زندگی کردم و می کنم!
اولا از حسن نظرت نسبت به مطلبم ممنونم!
و مهمتر اینکه نه تنها این پست تحلیلی که تا چند پست قبلتر شما رو هم خوندم و بهترین اتفاق برای محسن ظهور چنین پایگاهای هواداریه!
خسته نباشی و خوشحالم که با وبلاگت آشنا شدم!
ضمنا دیدگاهت از نظر نقد همه ی تراک ها با دیدگاه من نزدیکی جالبی داشت!

از حضورت خرسندم. قبلا نوشته هایم را در سایت هواداران می نوشتم.
بابت نزدیکی دیدگاه های شما،من و خیلی های دیگر باید به محسن تبریک گفت.

مهدی شجاع شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 01:17 http://chavoshi-century.blogsky.com/

نظراتت خیلی نزدیکه به نظرات من و البته بعضی جاها شاید جای بحث باشه که مهم نیست زیاد.
تنها موردی که میتونم بگم اینه که تنها وزنه ی این آلبوم و شاید عامل همه این اتفاقات خوب برای این آلبوم نسبت به آلبوم های مجاز قبلی 1 نفر هست و اونم شهاب اکبری که توی همه مراحل به قول خودش حضور داشته و همیشه همراه محسن بوده (البته بگذریم از تنظیمهای فوق العاده ش).
ممنون

واقعا دوست دارم شاهد حضور بیشتر شهاب در کارهای محسن باشم و تنظیم ها را در ریتم های متفاوت به او سپرده شود،درست مثل متاسفم.

علی۱ شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 02:01 http://www.bibbax.blogfa.com

سلام
ممنون از نوشته ی زیبات
تا این حد ریز شدن تویه آهنگها و ایرادات ریزو درشت گرفتن از یک آهنگ کار چندان جالبی نیست...البته از نظر من
شایدم جالب باشه...در کل اگه اینطوری بخوایم بررسی کنیم هیچ آلبومی تویه ایران کامل نیست حتی آلبوم متاسفم
ولی از این ریز بینی ها خوشم میاد
فرق هواداری محسن با دیگران همیناست دیگه

با بیشتر مطالبت موافقم ولی در مورد شهاب

شهاب فقط تویه بادبادکای رنگی کمی متفاوت ظاهر شد وگرنه تنظیم اسپانیش آهنگ غم و شادی چنگی به دل نمی زد
و تنظیم دلم تنهاست هم مشابه تنظیم هایی بود که برای آهنگ های یگانه انجام داده بود
به نظرم شهاب به جز تویه متاسفم دیگه اون طلوع رویایی رو نداشت
ولی خوده محسن و البته محمد رضا آهاری راکر تنظیم کن می تونن متفاوت تر تنظیم کنن

مطمئن باشید اگر انتقادهای هواداران نبود،حریص با این کیفیت در حال حاضر در اختیارشان نبود. البته من در نوشته ام،بیشتر تعریف کرده ام تا اینکه ایراد گرفته باشم.
تنظیم های شهاب را موفق می دانم. اگر شباهتی بین تنظیم های او حس می کنید به نظرم به همان خرده ای که گرفتم،مربوط می شود.
در مورد محمد رضا هم امیدوارم یک روز،دوباره با محسن همکاری کند.

hamidreza67 شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 11:13

متن خوبی بود. ممنون ازت. اکثر جاهای این نوشته با عقیده ی شخصی منم همسو بود ولی در بعضی از جاها این نقد رو نمیپذرم. خودم به شخصه خیلی ها رو می شناسم که با البوم یه شاخه و ژاکت زندگی کردن و می کنن . این دو البوم هم به نوبه ی خودشون زیبایی های فراوانی دارن که خود شما هم در همان زمان بهش اشاره کرده بودید. هرچند که قبول دارم حریص از دو البوم قبلی و حتی از متاسفم هم قوی تر هست.
در مورد کاور متاسفانه کاوری که به دست ما رسیده نه اثری از شعر رو در خودش داره و نه امضای محسن و نه این نیز بگذرد! بابت ایت عمل فقط میشه برای تی دی اچ تاسف خورد.بگذریم.

زیبا ترین جمله ای که میشه گفت اینه که حریص فوق العاده بود اما محسن این پتانسیل رو داره که هر البومش از البوم قبلیش قوی تر باشه. اصلا دلیل وجود این همه دیوونه و دیوونه خونه ی چاوشیایی همین پتانسیل و اعتقاد و باور داشتن به پیشرفت البوم به البوم محسن هست.
جا داره ازت بابت قسمتی که در مورد بوف کور نوشتی تشکر ویژه کنم چون واقعا حرف دل من و خیلی ها رو نوشتی. شعرش وحشت ناک زیباست. راستی به نظر من پرنده ی غمگین اس برنده ی این البوم بود.
به امید فعالیت مجددت در سایت.

یه شاخه را بهتر از ژاکت می دانم. منکر زیبایی هایشان نمی شوم اما در مقابل با حریص خیلی به چشم نمی آیند.
حریص را بهتر از متاسفم نمی دانم. اما آلبوم قابل قبولی ست.
امیدوارم روند صعودی محسن در آلبوم های بعدی ادامه داشته باشد.
بله متاسفانه شرکت ضعیف عمل کرده. نکته جالب این هست که در قاب شیشه ای آلبوم شاهد تصویری از تنظیم کننده های آلبوم و همین طور ترجمه ی ترانه ها به انگلیسی هستیم!

سولماز شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 12:36

*حریص آلبومی ست با ایرادات قابل اصلاح در آلبوم های بعدی*

دقیقا همین طوره. چقدر امید به آینده خوبه! در کل به نظر من آلبوم یه سکوی پرتابه واسه محسن.

*زیر صدای آخر کار هم که معرکه است. در آهنگ" یه شاخه نیلوفر" هم شاهد این زیر صدا بودیم اما چون صدای رو صدای ملتمسانه ای بود،خیلی به دل نمی نشست*

این زیر صدا واقعا آدمو بیچاره می کنه. تو هر دو تا راند! "خبر داره" منو دیوونه می کنه!

در مورد غیر معمولی که گفتی سطح صدا پایینه، به نظر من عمدی بوده. این آهنگ واسه من یه عاشقونه ی بی ناله است. درست مثل "من با تو خوشم".

انگار که می خواد تند تند حرفاشو به معشوقش بزنه و ابراز علاقه کنه! "روی تو حساسم" که دیگه اوج ناموس پرستیه! تلفظش واقعا بی نظیره.

البته ملودیش منو بدجور یاد "دخترک کوچه بغلی، ابرو کمون چشم عسلی" افشین می ندازه!

*محسن مثل گویی قلتان در وسط صفحه حرکت می کند، گاهی نزدیک خط قرمز می شود اما هوشمندانه صدا را رها کرده و به مرکز میدان باز می گردد*

خیلی جالب گفتی، موافقم. "طفلی هنوز" منو یاد غدیرخون می ندازه. اما "سنگ صبوره" خیلی عجیب غریب تلفظ میشه.

*محسن چاوشی در هرموردی تا امروز نزول داشته باشد،افت در آهنگسازی شامل حالش نمی شود*

"تا ابد زندانیم، زندونم" یه چیزی بین عصار و رضا یزدانیه! کاش بازم این طوری بخونه. معرکه است.

*لحن از گلویی می آید که گویی تیر در مرکز آن فرو رفته است*

لحنش تو این ترک فوق متاسفمه! اونجا که میگه "خیانت از سر تااااااپای تو میریزه" واقعا میخکوب میشم.

در مورد "پرنده غمگین" واقعا خورد تو ذوقم! ناله، ناله، ناله! تو "بوف کور" از پسش براومد ولی اینجا نتونست (نخواست!)

نقطه اوج واسه من از" سحر تو راهه و تو" به بعده. تلفظ "پرنده غمگین" تو زیر صدا فوق العاده است.

زیبایی با این که لحن خیلی خوبی داره اما هی گام عوض میکنه! به قول خودت شل کن سفت کن. تا میای با صدای انفجاریش اوج بگیری، می کشونتت پایین! مخصوصا تو دور دوم. می تونست بهتر از اینا باشه.

دقیقه 2 به بعد هم یه زیر صدای عجیب غریبی شنیده میشه که خیلی دوسش دارم. در مورد ترانه هم یه جورایی شبیه ترانه "چرا" ی خود ارجینیه.

*البته در این بین صدا و لحن بسیار مناسب چاوشی تاثیر همه چیز را صد چندان می کند*

برخلاف تو به نظر من لحن و صدای محسن گند زده به تنظیم زیبای شهاب!! اول کار بادو می ندازه تو غبغب و آدم و امیدوار می کنه. اما بعد ناله ها شروع میشه. "بچه که بودم آسمون آبی بود" اوج افتضاح این آهنگه!

البته از حق نگذریم "الک دولک" و " خاطره های خوش رو دست من مرد" خیلی جذاب خونده می شن. اما علاقه ای به گوش کردن این آهنگ ندارم!

*در قسمت اول آهنگ فضای تگزاسی یک کافه شاد و کابویی! و خیابان های شلوغ اما دل انگیز را در ذهن شنونده به وجود بیاورد و در قسمت دوم به خوبی می تواند همان کافه و همان خیابان ها را در اثر اتفاقاتی که در ترانه روی می دهد،سوت و کور و پر از تنهایی جلوه دهد*

این ترک جزو سه آهنگ برتر منه. واقعا عاشقشم. انقدر خوب آدمو دنبال خودش می کشونه که با تموم شدن آهنگ احساس خلاء می کنم! "چقدر ادامه بدَ َ َ َ َ َ َ َ َم" واسه من اوجه.

محسن چقدر خوب از پس فضاسازی ها برمیاد. واقعا جای تحسین داره. هم این ترک، هم پروانه ها.

"دلم تنهاس" با اون سه تارش واقعا جای شکر داره! تنظیم شهاب عالیه. البته منو یاد کارای یگانه می ندازه.

از نکات مثبت آلبوم که خودتم بهش اشاره کردی، آهنگ اول و آخره. یه شروع خوب و با انرژی با یه پایان آرامش بخش.

ممنون از مطلب خوب و جامعت.

(خیلی طولانی شد، شرمنده)

"ناموس پرستی" رو توی غیر معمولی خوب اومدی.
در مورد بوف کور و پرنده هم موافقم.
اما توی باد بادکای رنگی به نظرم لازمه آهنگ یک مقدار لحن این گونه ی محسن. مطمئنم بعدا نظرت در مورد این آهنگ تغییر خواهد کرد.
در مورد فضاسازی در کافه های شلوغ واقعا محسن خلاقیت زیادی به خرج داده.
از نظرات طولانی استقبال می کنم سولماز جان. ممنون.

بیرامی شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 13:03

ممنون محمد جان .

حالا هی محسن بیاد بگه تغییر لحن!!! تنها سوالی که همیشه منو متعجبب کرده همین سوال بوده.!

حریص البومی بود باب میل طرفدارا و این خوشحال کنندس.

تو اهنگ زیبایی( ۱.10تا 1.45) کوشان از تنظیم یه اهنگ ترکی استفاده کرده که خوانندشم ابراهیم تاتلیسس هست ولی انصاقا بهتر از اهنگ اصلی در اومده .

بازم ممنون محمد جان امیدوارم به زودی هم شمارو و هم علی هاشمی عزیز رو تو چاوشی فنز ببینیم. منتظرتونیم...

و اما داستان 13 دوباره شروع شد...

خوشحالم که محسن در عمل نشان داد،روی آن حرف ها و آن سوال معروف! تامل بسیاری داشته و پنبه ها را گوشش در آورده و حاصلش شده حریص.
اگر ممکنه آهنگ ابراهیم تاتلیس رو آپ کن و لینکش رو بزار. مرسی.

بیرامی شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 13:24

راستی در رابطه با کاور خیلی بهم برخورد . یعنی از این بهتر نمیتوسنتند به شهرستانیا توهین کنند . تبعیض تا کی اخه؟!

یعنی 1500 تومان تهرانیا خوشگل تر از 1500 تومن شهرستانیاست که کاور خوشگل تری میدن؟ یا این که 2500 نداشتیم بدیم به البوم ؟؟؟!!! بخدا دیروز البوم علیرضا قربانی رو خریدم 1000 تومان (جلوه ی گل)
و اما در مورد پخش :

3 روز دیرتر رسید. نه تبلیغی داشت نه چیز دیگه ای . زمان پخش ژاکت هر جا میرفتی حتی تو دکه های روزنامه فروشی میتونستی ژاکتو بخری ولی حریص و حتی بعضی از مغازه های موسیقی هم ندارن چه برسه به دکه! ضعیفترین پخشی واسه یه البوم دیده بودم همین البوم بود.الان همه جا پرشده از عکس کما3


متاسفم برات تی دی اچ و رامین بصیرت نیا ....فقط همین

در رابطه با شرکت حرفهای زیاد و متناقضی گفته می شود. بعضا یا خیلی راضی اند یا خیلی ناراضی. به هرحال فعلا ما در این شرایط زندگی می کنیم و این بدقولی ها و این اتفاقات چیز جدیدی نیست و جالب اینجاست که همه شرکت ها هم مثل هم عمل می کنند!!

بیرامی شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 15:36

حتما . چون خودم چندین بار اهنگ ابراهیم رو شنیدم ولی ندارمش پیداش میکنم میذارم تو اینجا .

محمد محسن اهنگ جدیدی رو با امیر جعفری بازیگر میخونه تو اتفاق نو نوشته . میگم مث اینکه خبرایی هست واسه حضور محسن تو ویژه برنامه ی عید امسال با مجری گریه احسان علیخانی!!!!!! ;)

ممنون.
دیدم پتصویر صفحه اول اتفاق نو رو. با امیر جعفری؟عجیبه. حضورش توی تلویزیون دور از ذهنه.

پیام شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 16:28 http://khater.blogsky.com

سلام ممنون به خاطر متن قوی و قلم خوبتون اقا محمد قبلا هم بهتون گفتم که بوف کور میشه یه شاهکار مثل عشق دوحرفی به حساب اورد درسته؟و اما شرکت پخش کنده خیلی با ما شهرستانیها بد برخورد کردن خیلی واقعا قحطی شرکت پخش ننده بود که محسن خان اونو واگذار به این شرکت واقعا براشون متاسفم نه آماره فروش رو میگین نه خوب البومو پخش کردن نه زیاد تبلیغ درست و حسابی شد واسه یه شاخه نیلوفر یادمه کاملا گفتن که ۸۰۰۰۰۰ هزار نسخه به فروش رفته اما اینا همه چیز رو سکرت میکنن انقددر نکن جا جونشون در بیاد اما هوادارا که میفهمیم اینا اصلا یه غرضی تو کارشون هست با اون تیراژه کمشون و پخش مسخرشون به نظر من آوای باربد از همه جا بهتره نظر شما چیه؟

بوف کور را دوست دارم و معتقدم پتاسنیل بسیار بالایی دارد.
اما در مورد شرکت ها باید بگویم،هیچکدام. باربد هم برای سیزده اذیت کرده و می کند.متاسفانه در کشور ما شرکت ها هر کاری که دلشان می خواهد،می کنند.

abc شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 16:35

با سلام خدمت شما جناب محمد

نقد خوب و در عین حال سرشار از تمجید بود که در بیشتر موارد (تاکید روی بیشتر موارد) موافق با آنها هستم.کلیت آلبوم هم به شدت مورد تایید بنده هست.

نقد کلی بنده به آلبوم اینهاست :
۱. افت محسوس ترانه ها نسبت به یه شاخه نیلوفر و ژاکت (خصوصا یه شاخه نیلوفر)( آلبوم های مجاز مد نظر هست).

۲.حضور کمرنگ ساز زنده در حریص.(همچون آلبوم یادگاری سیاوش قمیشی)

و نکته ای دیگر اینکه در هر آلبوم پیشرفت محسن در خواندن به شدت مشهود هست.

تشکر از هواداران هم همان تغییر لحن( آنقدر مجوز ندادید که تغییر کرد (: )

مانور گیتار الکتریک در دلم تنهاس رو فراموش کردید.این تراک حرفها دارد برای گفتن ...

ضمن اینکه :
سحر تو راهه و تو دوباره بیداری & رفیق روزهای خوب رفیق خوب روزها زیبا ترین نزدیکی محسن چاوشی و محسن چاووشی (:

موفق باشی

سلام.
در مورد ترانه ها باید بگویم سطح ترانه های ژاکت خیلی بالا نبود،یه شاخه ترانه های فاخری داشت اما گنجاندن همه آن ها در یک آلبوم کار اشتباهی بود.
حضور کمرنگ ساز زنده را موافقم. شاید حضور شهاب پر رنگ تر شود،استفاده از ساز زنده هم بیشتر شود.
تشکر از هواداران هم جالب بود،منظور من بی اهمیتی نبود. قبول دارم که استاد همیشه در کارهایش به هوادارانش اهمیت می دهد.
در مورد دلم تنهاس: باید شنید و شنید و بیشتر از آن لذت برد.

مهدی بیرامی شنبه 21 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 21:05

امیر جعفری رو خیلی قبولش دارم تو فیلم کیفر هم یه چیزایی خونده ولی همینجوری خونده دیگه بدون استدیو با میکروفن ۲۰ ۳۰ تومنی! صداش بد نیس ولی خوب خواننده هم نیس!
بلاخره محسن هم یه چیزایی حالیش میکنه بعد میخونن ;)



http://www.youtube.com/watch?v=CTu_VdGkAsk&feature=related

محمد جان این اهنگ ابراهیم تاتلیسس فقط لینک یوتیوب شو گذاشتم اهنگشو نداشتم . معذرت!

امیر جعفری رو دوست دارم و براش احترام قائلم اما به نظرم استاد از این کارها نکند بهتر است. من فکر می کنم احتمالا در دفتر مجله با هم خوانده اند!

والا من شباهتی حس نکردم مهدی جان. این آهنگ با ساز زنده و زیبایی؟ این آهنگش:
http://s1.picofile.com/file/6428935610/%C4%B0brahim_Tatl%C4%B1ses_Tombul_Tombul_Memeler_Ayranl%C4%B1_Bekir_.mp3.html

peak of luck یکشنبه 22 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 18:41

دوباره سلام

در مورد پرنده ی غمگین و کابوس و انتقام و منو از یاد ببر از محسن پرسیده بودم گفتم چرا توی لیست اولیه باربد بودن ولی پخش نشدن و ایا یه روز میشه این اهنگها رو بشنویم ... اگه میشه اسم شاعراش رو هم بگو...گفت:

bale ye roz mix va master mishe
mojavez nagereftan
dalil nadare begam chon be kasaye dige vagozar shode va man say mikonam raz dar basham
ya hagh

!!!!!
من نمیدونم میکس و مستر میشه یعنی چی؟ یعنی دوباره خونده میشه یا تنظیمش عوض میشه؟
فکر کنم جواب این سوالم ابهام پرنده ی غمگین رو برطرف میکنه...اینجوری معلوم میشه پرنده رو محسن دوباره خونده یا تنظیمش عوض شده!!!
شما میدونی میکس و مستر یعنی چی؟ میشه برام توضیح بدی محمد جان ممنون میشم

والا میکس و مستر مبحث خیلی گسترده ای هست که جزئیات دانش زیادی می خواد در رابطه با کلیتش باید بگم :
وقتی چگونگی تمام جزئیات یک آهنگ تعیین شد آنها را با هم ترکیب می کنند.
ترکیب صداها یا ترکیب وکالها و سازها و تنظیم کلیه سازها در کنار یکدیگر و در نهایت کل آهنگ در برار صدای خواننده.
اختیار اینکه دوباره خونده بشه با خواننده هست. اگه از طرز خوندنش راضی نباشه می تونه دوباره بخونه. اگه راضی باشه هم احتیاجی نیست.

Alireza_Mohsen دوشنبه 23 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 20:39

خیلی ممنون از این پست عالی. البته هنوز نخوندمش اما بعد از خوندنش یه نظر کلی می دم. باز هم ممنون از زحمتت.

خواهش.

ماسوله دوشنبه 23 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 22:37

سلام..نقد خوبی بود......ولی شما گفتین سر آلبومی حریص از ژاکت و یه شاخه بهتر بود که به نظر من از ژاکت بهتر بود اما سر آلبومی یه شاخه از لحاظترانه ..ملودی و تنظیم خیلی خوب بود ولی برتری چمدون نسبت به یه شاخه اینه که لحنش با ناله نیست

گفته بودید پایان حریص بهتر از ژاکت و یه شاخه بود که منم با نظر شما موافقم اما فراموش نکنیم ترانه دریاچه مرده برابر با ترانه هایی همچون ابرای پاییزی بود

یک سوال:در ابتدای غم و شادی گیتار اسپنیش نواخته شده؟؟؟؟

سلام. سر آلبومی را به لحاظ کلی بهتر می دانم. اگر جزئی بخواهیم بررسی کنیم: ملودی و تنظیم و ترانه هریک زیبایی های خاص خود را دارند اما مهمترین فاکتور یعنی صدای محسن به نظر من در چمدون بهتر است.
ترانه ی دریاچه مرده را دوست دارم،اما فقط ترانه اش را!

بله در ابتدای غم و شادی گیتار اسپنیش نواخته شده.

بهادر دوشنبه 23 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 23:08

خسته نباشی محمد جان

حریص حال همه ما را خوب کرده است و همین برایم کافی است تا هر رور با شنیدن قطعات حریص بال دربیاورم و از این همه استعداد چاوشیایی لذت ببرم.
باید قبول کنیم ظرفیت محسن ما بسیار فراتر از موسیقی این مرزو بوم است ، راستی من بر روی محسن ما تاکید دارم ، چون محسن مال ماست که سال ها در کنارش هستیم نه آنان که با بازار خرمشهر محسنی شدند !

امیدوارم محسن ما روند در پیش گرفته را ادامه داده و به نقطه ای فراتر از دیروز که قطعا استعدادش را دارد،برسد. اگر این روند ادامه یابد آن روز دور نیست!
مرسی بهادرجان

جواد چهارشنبه 25 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 10:17

عذر تقصیر من دوباره مزاحم شدم محمد جان
سوالی که در ذهن من پیش امد:
با توجه به تکرار مکرر محسن چاوشی مبنی بر یکسان بودن فضای من خودم سیزدهم و ترک کاشکی کمی نگرانم!
ان هم از این بابت چاوشی در حریص اوج گرفت و واقعا ویران کننده است که اگر دوباره سیر نزولی بگیره!

البته ۲تا چیز ارومم میکنه
۱-هنوز سیزده رو نشنیدم
۲-تنظیم ها دست شهابه

چاوشی گفته بود که اروم مثل کاشکی!
نظرت چیه؟

راستی:زیبایی داره کم کم میره کنج دل
خسته نباشی

بعید می دانم دوباره به آن سمت برود. با حریص نشان داد خوب همه چیز را فهمیده و آن چیزهایی که باید دستش آمده و به نوعی خوراک دوستدارانش را می داند.
شهاب هم که همیشه مایه دلگرمی ست. منتظر تنظیم های تلفیقی او در سیزده هستم.

لحن زیبایی واقعا زیباست اما ترانه اش ضعیف است.

مهدی بیرامی پنج‌شنبه 26 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 01:49

راستی تو ۱۳ کوشان هم حضور داره با ۲ تنظیم و میکس و مسترینگ کلیه ی قطعات!


راستی نخلای بی سر هم اومد ;)

پس با این حساب سهم شهاب شد 6 آهنگ. امیدوارم کمتر نشه.
دیروز شهاب تو فیس بوک از سیزده به عنوان ورژن جدید متاسفم نام برد. شهاب بر خلاف خیلی ها الکی از کاری تعریف نمی کنه. باید منتظرش موند.

نخلای بی سر غوغاست،غوغا.

john_chavoshi پنج‌شنبه 26 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 13:11 http://chavoshi-kade.vcp.ir

http://www.up.iranblog.com/images/jxy1fab7j3u1oiz20qq.jpg

فقط همین!

مقابل روزنامه فروشی بودم که این تیتر را روی صفحه اول روزنامه مورد نظر دیدم، همان موقع مجله را خریدم و بعد از خواندن این مطلب حس خوبی نداشتم.
باور این مطلب کمی برایم سخت است. اگر هم فروش در این حد بوده باشد،مطمئنا این مبلغ به محسن نرسیده است.

[ بدون نام ] پنج‌شنبه 26 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 21:20

سلام محمد جان
پستت عالی بود منتظر بودم که حرف حساب بخونم در مورد حریص
در مورد یک یک کارها میشود ساعتها حرف زد
در بیشتر موارد با نظراتت در مورد آهنگ ها موافقم
در مورد ترانه ها حرف زیاد دارم که اگه وقت و حس و حال مجالم بده خواهم گفت
دو ترانه پرنده غمگین و کافه های شلوغ تا حدی از متد های جدید ترانه سرایی بهره گرفتن در پرنده غمگین استفاده از صنعت تشخص بخشیدن خیلی به همراهی شنونده کمک می کنه
و در کافه های شلوغ ترکیب فضاهای حقیقی و خیالی در یک فضاسازی کاملن سیال یک ترانه ناب ساخته
قالب و حس و حال بوف کور هم عالیه
استفاده از قالب غزلترانه و کلمات متفاوت که حس و حال خاصی رو با خودشون میارن خیلی خوبه

اما محمد جان
با اینکه محسن به خاطر عاشقانه هاش به عمق لحظه های همه هوادارانش نفوذکرده
و خودم هم ترانه های عاشقانه رو بسیار دوست دارم
جای ترانه های عمیق با مضامین اجتماعی در کارهای محسن خیلی خالیه
صدایی که پتانسیل فوق العاده برای همراه کردن شنونده با خودش رو داره
حیفه که از دردهای نهفته در لابلای اجتماع غافل باشه ...

وقتی کل البوم رو شنیدم با همه امیدی که برای یک بلوغ خارق العاده داشتم کمی غمگین شدم

سال نو مبارک محمد جان سالت لبریز از شعر و موسیقی و لحظه های ناب

مرسی فروغ جان. دقیقا با صحبتت موافقم و اگر دقت کرده باشی توی متن هم گفتم که محسن می تونه دایره ی موضوعی ترانه هارو وسع تر کنه. اتفاقی که در متاسفم به شاهد آن بودیم.
بهارشما هم لبریز از شادی.

فروغ پنج‌شنبه 26 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 21:21

ببخشید اونقدر با عجله نوشتم که یادم رفت اسممو بذارم ...

اشکان جمعه 27 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 21:54

ممنون از نوشتهاتون عالی بود ...
به نظر من اهنگ های دلم تنهاست بوف کور و پرنده غمگین به مرور زمان خودشونو نشون می دن و در عرض یک ماه نمیشه کامل قضاوت کرد.
به نظر من یکی از موندگارترین اهنگ البوم دلم تنهاست.و می خواستم نظرتونو در مورد حرف ز در اهنگ زیبای بدونم ...من یه شنونده عادی هستم و بدون پشتوانه علمی نظرمو دادم امیدوارم ناراحت نشده باشین

در مجموع حریص آلبوم ماندگاریست که هرکس ممکنه یک سری آهنگا رو بیشتر از بقیه بپسنده و این سلیقه ایه.
متوجه نشدم نظرمو در مورد چی بگم؟

اشکان جمعه 27 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 22:09

ببخشید اینو یادم رفت بگم به نظر من کارای محسن با شهاب موفقتر از آهاری بود .....کاش شهاب تو هر البوم محسن حداقل ۴ تر ک تنظیم کنه

البته که من هم شهاب رو بیشتر می پسندم اما محمد رضا هم واسم جایگاه خودشو داره.

john_chavoshi شنبه 28 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 00:48

اقا محمد به نظر منم از لحاظ دست مزد اینقدر به محسن نرسیده هرچند رسیده باشه هم نوش جونش
ولی فروش به احتمال خیلی زیاد همین حدودا بوده
چون اونطور که من شنیدم تیراژی که روی البوم نوشتن واسه تنظیم بازار بوده و تیراژ اصلی 1/5 میلیون نسخه بوده
وگرنه اگه حساب کنیم توی 3 روز 300هزار نسخه و توی 5 روز 550هزار نسخه فروخته مطمئن باشید که شرکت مغذ خر نخورده که با اینکه حدس میزده فروش البوم اینقدر بالاست 600هزار نسخه چاپ کنه که اخرش مجبور شه بره سر 5 روز واسه تیراژ دوم
یه چیزایی شبیه همین قرار داد فوتبالیای خودمون
توی قرار داد مثلا مینویسن 300میلیون ولی توی واقعیت nمیلیون میگیرن
احتمالا اینجا هم واسه بعضی از مشکلات! نوشتن 600هزار نسخه ولی در واقع 1/5 میلیون فروخته
خیلی ها رو میشناسم که مثل خودم 19 20 تا معمولی خریدن 1 دونه کاست و 5تا دی جی پک
فامیلا هم نزاشتم کسی دانلود کنه یا کپی کنه
خودم بردمشون دونه دونه کاری کردن ارجینال بخرن
یه دکه بود خیلی دورش شلوغ بود و داشت حریص میفروخت ملت نمیدونستن چه خبره فکر میکردن یه ادم معروفی اومده که اینجوری جمع شدن
حریص از هر لحاظ عالی بود اینو حتی دشمنای محسن هم میگن
این 1 ماهه اینقدر کسانی رو دیدم که طرفدار محسن شدن واقعا برام عجیب بود
به هر حال توی فروشش شک نداشته باش ولی مقایسه در امد محسن با فوتبالیست ها کار خیلی مسخره ای بود
چون محسن چندین سال در شرایط خیلی سختی بود که اگه اون شرایط واسه 1 هفته توی فوتبال ما باشه باید کل فدراسیون رو تعطیل کنن چون کمتر کسی میتونی این سختی ها رو تحمل کنه
الان محسن رو دیدن که داره حق ذحمتاش رو میخوره فکر کردن همیشه همینجوری بوده
میگن فوتبالیست میتونه چند سالی بازی کنه ولی امثال محسن میتونن تا اخر عمر بخونن
اگه یکی نیست بگه بهشون عقل کل ها اگه کسی توی فوتبال اندازه محسن توی حرفه موسیقی فوتبال بارش باشه
خوب میشه یکی مثل دائی که بعد از فوتبال شده مربی و هنوزم داره پول پارو میکنه
در کل مقایسشون مسخره بود ولی فروش چیزی نیست که بخوان الکی بگن
خوب این همه خواننده البوم دادن میتونستن واسه یکی دیگه رو بگن ولی انگار رفتن تحقیق کردن کی چقدر فروخته بیشترین رو واسه مقایسه گذاشتن

به نظر من این مطلب برای نجومی نشان دادن دستمزد محسن منتشر شده بود و نویسنده مجبور شده بود برای جور کردن اطلاعات کذبش! اعداد و ارقام را با هم هماهنگ کند. ظاهرا موفقیت آلبوم حریص به خیلی ها فشار آورده است.
۴/۵ میلیون نسخه؟ در ایران؟ از یک آلبوم؟ آن هم در عرض کمتر از یک ماه؟ فکر نمی کنم به این نقطه رسیده باشیم هنوز.
اما موفقیت و فروش بالای حریص را هیچ کس نمی تواند منکر شود.
استاد لیاقت این موفقیت و محبوبیت را دارد.

john_chavoshi شنبه 28 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 14:55

خب ببین شما فروش محسن رو باورت نمیشه
برو یه تحقیق کن در مورد فروش همون البوم معروفه شاد...
با اینکه اینقدر از شاد... متنفرم که حتی نمیخوام اسمش رو بیارم ولی اون وقتا که توی ایران بود و هنوز موسیقی ایران پیشرفت نکرده بود یه البوم داده بود که فروشش خیلی بالا بود
پس البوم با فروش بالا کم هم نداشتیم
ولی شاد... جنبه نداشت رفت اون ور و تموم دیگه هر تراکی میده یکی از یکی بدتره
ولی محسن ما اینقدر جنبش بالاست که با این معروفیت هنوز در مورد شهرش میخونه
خداییش هرچی گیرش بیاد حقشه
بازم میگم یه تحقیق کن در مورد اون البوم شاد... ببین چقدر فروخته بعد میبینی که این حرف خیلی هم دور از ذهن نیست(البته جو اون زمان رو هم در نظر بگیر که نه کسی کپی میکرده نه اینترنتی بوده نه سایتی همه فقط ارجینال میخریدن)
حرف اخر:
یه روزنامه شاید جو سازی کنه شاید کاسه داغ تر از اش بشه و هر چیز دیگه
ولی فکر نکنم به این راحتی دروغ بگه و یه امار دقیق بده
مثلا اگه میخواست بگه فروش محسن زیاده خب چه احتیاجیه که رقم بده
تازه حرف اون سایت گنجا هم یادمون نره که گفته بود اطلاعات به دست اورده که پر فروش ترین البوم دهه 80 شده
یعنی همه با هم هماهنگ هستن که دروغ بگن در مورد فروش؟
من که فکر نمیکنم

خب اینم نظر شماست و محترم.
امیدوارم این صحبتا و زوم کردن روی درآمد،محسن رو تخریب نکنه و به موفقیتش کمک کنه.

جواد شنبه 28 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 17:45

سلام
نخلای بی سر فوق العاده بود و درجه یک...
هیچ نقصی نداشت.محسن محکم خوند
تنها اشکالش که شاید توی صدای زیبای محسن گم شده بود به نظرم ملودی و اهنگ بود که زیاد فیت نبود با شعر!
شاید محسن میخواست یکم زودتر عیدی بده بگذریم

محمد یه فکری بد ذهنمو مشغول کرده!
اونایی که با غیر معمولی به جرگه عشاق چاوشی پیوستن صد در صد از احساس محسن ما خبر ندارن!
تفکر مذخرفی مثل هنربند شدن و رفتن زیر پرچم ارشاد!
این ترک حاوی احساس ناب چاوشی نسبت به همشهریهاشه
میگن بد جوری داره باب میل ارشاد کار میکنه
وای خدای من کابوسشم وحشت ناکه!
من دوست ندارم واسه ی کسی که چاوشی رو نمیشناسه این اهنگ رو پلی کنم و تا به نام فرمانده جهان ارا میرسه طرف به محسن ما تهمت ناروا بزنه و من نتونم قانعش کنم.

***مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد***

در مورد نخلای بی سر خواهم نوشت فعلا همینقدر بگویم که بهتر از این نمی شد و به نظر من همه چیز در این آهنگ عالی ست.
برای کسی که آوردن اسم "محمد جهان آرا" را در یک آهنگ عیب بداند،جز خوردن تاسف کاری نمی توان کرد.
از همان روز اول که این آهنگ رو شنیدم،کیف کردم که محسن اسم چنین مرد بزرگی رو توی آهنگش آورد.
"هنوز تو کوچه هاش عطر تن فرمانده جهان آراست" محسن اینو با افتخار میگه.(جدا از اینکه که خواننده ی آهنگه، ترانه سرا هم هست و این ارزش کار رو دو چندان می کنه.)

ماسوله دوشنبه 1 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 15:06

سلام آقا محمد:آهنگ نخلای بی سر کاملا سافت راکه یا تعدیل شده؟؟؟/

۲- به نظر شما کدام آهنگ های حریص ترانه اش براساس ملودی ساخته شده و در خدمت ملودی است؟؟؟

من فکر می کنم آهنگ های غیر معمولی.زیبایی ترانه شان در خدمت ملودی است شما چه نظری دارید؟؟؟/

نخلای بی سر فکر کنم تعدیل شده باشه.
و در مورد ترانه ها فکر می کنم هیچ کدام. در مورد اشاره محسن به چگونگی ساخت "غیر معمولی" فکر می کنم فقط 6/8 بودن آهنگ مشخص بوده باشد.
محسن "زیبایی" را می توانست اسلو هم اجرا کند،چون ترانه اش چنین پتانسیلی دارد،بنابراین احتمال سفارشی بودن این ترانه بسیار اندک است.

فرشاد چهارشنبه 3 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 11:31

با سلام.
ممنون از شما محمد جان.
مدتهاست فرصت نشده ببینمت.
امیدوارم خوب باشی.
خیلی دوست داشتم یک تاپیک در انجمن میزدیم و برای هر آهنگ آلبوم حریص ۲ تا ۳ روز وقت میزاشتیم هر کسی نظراتش رو بگه و بعد نظراتی که بیشتر از همه مد نظر بود و به اجماع میرسید رو در غالب یک نظر جامع برای اون آهنگ مینوشتیم,که این کار به محسن کمک بیشتری هم میکرد.
اما خوب نشد اما اگه استقبال بشه شاید الانم بشه این کار رو کرد.
اما هدف اصلی از نظر دادن نخلهای بی سر بود.
آهنگی که نشون میده چاوشی واقعا همونطور که میگه سلیقه مخاطباش دستش اومده.
نمیخوام سیاسی صحبت کنم,اما شهدای جنگ و کسایی که برای ما جنگیدن مقامشون خیلی بالاتر از این حرفاست که اونهارو به کسایی که میخوان از نام اونها سو استفاده کنن وصل کنیم,کسایی که نام همه ی اون شهدا رو امروز با کاراشون میخوان زیر سوال ببرن.
محمد اگه به نظرت جای این نظر اینجا نیست میتونی برش داری اما دوستان برن ببینن مواضع پدر شهید جهان آرا چیه.
مسلما اگه خود فرمانده جهان آرا هم زنده بود مواضعش همون بود!
مسلما خیلیها جرات ندارن خودشونو جلوی تیرهای دشمن قرار بدن.اما خیلیها این کار رو کردن و به جز عده ای قلیل که امروز دارن سو استفاده میکنن, مواضع بقیه کاملا مشخص و مشخص که بخاطر چی جنگیدن.
در پایان بخاطر عده ای کوچک که مشخص دنبال چی هستند,بقیه رو نمیشه زیر سوال برد.
به امید آزادی.

سلام. مرسی فرشاد جان بابت این نظر که اتفاقا جاش همین جاست. گفتنی هارو گفتی. همه چیز این آهنگ قشنگ و دیوانه کننده بود و به خصوص قسمت های اولیه ش،حسابی درگیرمون کرد.
خرسند شدم از حضورت.

پیام چهارشنبه 3 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 14:02 http://khater.blogsky.com

سلام آقا محمد خوبین شما سال نو رو بهتون تبریک میگم سال خوبی داشته باشین یه سوال راسته که آلبوم حریص شده پرفروشترین آلبوم دهه ی ۸۰ ممنون اگه بگین بهم اگه اینجوری باشه که روی همه کم میشه. تا حالا آلبوم چقدر فروش کرده تیراژ دوم هم چاپ شده ممنون اگه بگین موفق باشین یا علی خداحافظ.

سلام. سال نو شما هم مبارک.
راستش شرکت اطلاعات دقیقی نداده. اگر هم داده بنده بی خبرم.

حامد چهارشنبه 10 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 10:12

خسته نباشی
خیلی خوشحالم که چاوشی همچین طرفدارای ریزبین و با حوصله ای داره.واقعا شما یه چاوشری با این دقتی که رو آهنگا داری.میخواستم چنتا نظر رو نقدت بدم
۱-بنظرم یه شاخه نیلوفر قربانی خیلی غمگین بودن(و تنوع نداشتن که خود محسن هم یبار تو حرفاش بش اشاره کرد)و همچنین ناله های خودش شد ولی از لحاظ ملودی و شعر کار بسیاری قوی بود.شما به ناز غیر مجاز و مجاز توجه کن.من غیر مجازش را شاید ۱۰۰ دفعه گوش دادم.چقد صدا محکم و کوبنده...ولی وقتی مجازش تو البوم امد از خجالت آب شدم جلو دوستام که فقطم اون ورژنو شنیده بودن.بنظرم شعراش که حتما بهتر از حریص بود آهنگاش هم یجورایی میتونست....حالا که صحبت شعر شد یکی محسن رو از دست امیر نجات بده!شاعر بهترین آهنگای محسن حالا بهترین شعراش زیبایی و ...هست.افتش واقعا محسوسه...
۲-اینو دقیقا درست گفتی بزرگترین موفقیت محسن در این آلبوم بازگشت به خودش و صدای خودش بوده بعد متاسفم که بازم تو صداشو نمیتونی با متاسفم و آلبومای قبلیش یکی کنی.
۳-من جدن نمیدونم چرا محسن فکر میکنه اگه مثلا با کوشان کار کنه جذب مخاطب میکنه؟!!!ماها که از روز اول باش بودیم که هیچ ولی اقبال گسترده عمومی محسن با سنتوری و متاسفم شروع شد .چرا هی اینور و انور خودشو تست میکنه نمیدونم!
۴-با اینکه تنظیمات آهاری بعضی وقتا گوشخراشه اما حتی برا یه آهنگم شده باشه تو آلبوم جاش خالی بود.بنظرم تنظیماتش سهل الوصول نیست ولی اگه رو دل آدم بشینه مثل آدامس زود شیرینیشو از دست نمیده.من بعد چند ماه تازه با خنده حال کردم..
بنظرم پروانه ها بهترین آهنگش نیست چون ملودیش خیلی تکراری و عمومیه حتی تو کارای خودش!آهنگ آخر آدم فروش شادمهر رو گوش کن!( بعد یه عمر هم نفسی مثل غریبه ها میری....)ملودی هاشون عین همه.بازم بگردی نمونه زیاده.آره بعد کافه ها ی شلوغ میتونه باشه.واقعا آس اهنگ های محسنه تو این آلبوم کافه های شلوغه.همه چی باهم.صداش کاملن با احساسه...ملودی و تنظیم شعر و از همه مهمتر صداش.اصلا هم ناله نداره....و بادباکا برخلاف نظر شما ته جدول بین رتبه ۱۰ و۱۱ داره دستو پا میزنه.بمن که چاوشی پخ میکنه اشکم در میاد هیچ حسی نداد!۳تا آهنگ برتر آلبوم با شعرای حسن صفاست!

ممنون.
در مورد ترانه های یه شاخه، موافقم. واقعا قوی بودند و عدم تنوع موضوعی و البته ناله های گوش خراش از دلایل عمده عدم موفقیت این آلبوم بود.
در مورد امیر باید بگم بهتر از ژاکت بود اما هنوز ارجینی نیست. در مورد صفا هم که قبلا عرض کردم که تنها کسی ست که در کارهایش نزولی نداشته.

مورد سومی که اشاره کردی نگرانی این روزهای منه!

در مورد آهاری موافقم. احساس تنظیمهای آهاری واقعا بالاست.

و در آخر در مورد پروانه ها و بادبادکا و... باید بگویم اینجا سلیقه ی شخصی ست. چون محسن تقریبا تمام آهنگهای این آلبوم را خوب اجرا کرده. من آهنگهای 2،9،10 بیشتر می پسندم.

علی هاشمی چهارشنبه 10 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 21:49 http://www.sinnersland.ir

محمد جون سال نوت مبارک...خوبی؟
کاش یه متنی راجع به اوضای قمر در عقرب فنس می نوشتی...سایتی که دیگه دلم نمیاد حتی بازش کنم.

قربانت.سال نو تو هم مبارک علی جان.
آنجا همه اشتباهی اند!!
سعی می کنم بنویسم.

ToAm MitUni پنج‌شنبه 11 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 02:12

سلام

محمد جان


ساله نوت! مبارک و همواره با پیروزی.

واقعا زیبا نوشتی و محکم... جایه دیگه ام گفتم وقتی اینجور نقدهارو می خونم انگاری یه بار کل آلبومو گوش دادم...

"بازم بر خود می دانم که در همین ابتدای کار به محسن چاوشی برای حریص خسته نباشید بگویم"
شاید تو دل خیلی ها این جمله باشه! اما ب زبون آوردنش جای تحسین داره.

"و نکته آخر در مورد صدابرداری آلبوم که انصافا در سطح بالایی انجام شده است و در بالا بردن کیفیت آلبوم تاثیر زیادی دارد. حریص از این حیث می تواند به عنوان بهترین آلبوم چاوشی تا به امروز مطرح باشد."
واقعا نکته مهمی رو اشاره کردی ... اولین باری که گوش دادم واقعا همین حسو داشتم... صدا روون و خالص و بدون مزاحمهای نیلوفری!

"در اواخر آهنگ چاوشی با صدایش افکت بازی می کند که خاطره ی گذشته ها را برایم زنده می کند"
عالی گفتی!

"تنظیم ابتدای آهنگ و استفاده از ساز بادی،شباهت بسیار زیادی با ابتدای غدیر خون دارد و اینجا برخلاف غدیر خون خیلی به مضمون آهنگ ربطی ندارد "

در مورد "غیر معمولی" چند جا دیگه هم گفتم... بهتر از بازار خرمشهر اما به "کلاف" نمی رسه!

اینهمه از کاور گفتی... اما کاور ما کاغذ کاهی بود! دلمونو آب کردی...

بهش اصلا نمی آد که مقصر باشه!

"پ ن: جای خالی نام "هواداران" باز هم لبخند تلخی بر لبهایمان نشاند."
اینجام زدی وسط سیبیل!

پروردگارا! خدایا! الهی!ربی! MY GOD چرا؟ طرفداران فراموش می شوند... دیده نمی شوند... انتقاد بزرگیست و محکمم پشت حرفم وایستادم... از این لحاظ محسن چاووشی حرفه ای نیست!



فقط نظر من بود.../

سلام. سال نو شما هم مبارک.
در مورد غیر معمولی اشاره ی جالبی داشتی و در مورد هواداران هم.
نحوه توزیع انواع بسته بندی آلبوم، بزرگترین ضعف شرکت حامی آلبوم بود. این حرکت از چنین شرکتی که دستی در پخش دارد،بعید و البته تاسف برانگیز بود.
مرسی.

جواد سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 11:12

سلام محمد به شدت دنبال نسخه با کیفیت و البته با همین لحن و خوانش(تاکید میشه با همین لحن و خوانش) این نسخه ی زخم هستم

http://s1.picofile.com/file/6502924544/zakhme_zaboon_santooril_.zip.html

ایا هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تمامی نسخه های زخم زبون رو دارم اما اینو خودم دوست دارم.
بیشتر از همشون!
اگه داری مارو دریاب :دی


آهنگی که گذاشتی متعلق به نسخه اصلی و رسمی منتشر شده ی سنتوری هست که بهتره نگیم نسخه دیگر! بلکه باید بگیم نسخه کامل زخم.
و متاسفانه من با کیفیت خوبش رو ندارم.

Alireza_Mohsen چهارشنبه 17 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 10:13

سلام محمد جان
مسلماً اجرای زنده رو گوش دادی...واقعاً نمیشه چیزی گفت. من که نمی دونم دیشب چطور خوابیدم. فوق استثنایی بود. پس از مدت ها به دوران فراموش نشدنی متاسفم برگشتم و حتی چیزی فراتر از اون...این صدا یک استثنا هست و هرگز تکرار نخواهد شد...خدایا شکرت، این تنها قدرت بی انتهایت را نشان می دهد.

یه چیز عجیب و غریبی بود!
خوشحالم که می دونه داره چیکار می کنه.انگاری نقاط گیجگاه هواداران رو پیدا کرده.

سنگ صبور (بی سنگ صبور گذشته) شنبه 20 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 10:48 http://bsangesabur.blogfa.com

سلام" Mohammad " جان پیگیر نوشته هایت هستم اما فرصت نظر گذاشتن نشده .

این نوشته رو هم خوندم کامل بود.

راستی دوست هم دوستای قدیم !

سلام میثم جان.از حضورت خرسندم.
مخلص رفقای قدیم.

Alireza_Mohsen شنبه 20 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 21:18

سلام محمد جان. خوبی؟ من هنوز هم می خوام نظر طولانی رو در مورد این پست بزارم اما وقت نمی کنم تکمیلش کنم. در هر صورت تا آخر این هفته این کار رو می کنم.

اما دلیل اصلی مزاحمت؛ فکر می کنم دیشب بود که یه برنامه ای از فنز داونلود کردم. نمی دونم شاید خودت داری یا داونلود کردی اما یکی از بچه ها لطف کرد و گذاشت. واقعاً برنامه عالی بود. این برنامه صدای اصلی خواننده یا به قولی هر نوع صدای Monophonic رو از روی آهنگ های با کیفیت بر می داره و تنها ته صدا می مونه. آلبوم ها های استاد هم پر از ته صدا هستن پس واقعاً این برنامه عالی می شه. خواهشاً با دقت گوش کن، بعضی از اجرا ها اونقدر عالی هستن که نا خودآگاه از خودتون می پرسین چرا کل کار رو اینطور اجرا نکرده(مثل ترک چمدون؛ من با چمدونم آخر این جاده تا آخر، اونقدر عالی و رویایی هست که به یه دنیا می ارزه). یا آهنگ غیر معمولی، به نظر برای این کار محسن چند نوع متفاوت کار رو اجرا کرده. خلاصه بگم این نرم افزار بعد دیگه ای از کار های استاد رو به مخاطب نشون می ده.
این هم لینک داونلود:
http://s1.picofile.com/file/6503446676/YoGen_Vocal_Remover.zip.html

ممنون.دانلود کردم اما فکر می کنم نرم افزار یه مشکلی داره.

Alireza_Mohsen یکشنبه 21 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 10:01

خواهش می کنم.
واسه ی من مشکلی نداشت. من هم از همین لینک داونلود کردم.
مشکلش چیه؟ شاید بتونم کمکتون کنم.

برای نمونه چند تا آهنگ که صداهاشون تفکیک شد رو می زارم. شاید فکر کنید نسخه ی دیگه ای از اون آهنگ رو می شنوید.

غیر معمولی:
http://s1.picofile.com/file/6503087522/Gheire_Mamoli.mp3.html

چمدون:
http://s1.picofile.com/file/6503106636/Chamedoon.mp3.html

حریص:
http://s1.picofile.com/file/6503255530/Haris.mp3.html

مرسی.متوجه کاربرد نرم افزار شدم اما برای من هنگ می کنه!
اگه نرم افزرای که عکس این نرم افزار کار کنه رو بدست آوردی(منظورم اینه که به جای اینکه وکال رو ریمو کنه،خروجیش وکال باشه،یعنی ما فقط صدای خام خود محسن رو بشنویم) حتما بگو.

Alireza_Mohsen یکشنبه 21 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 12:16

واسه من هم برای بعضی آهنگ ها هنگ می کنه( مثل آلبوم ژاکت!)

به نظرتون اون زیر صدا ها در برخی موارد از خود کار اصلی بهتر نبودن؟(مثل چمدون و غیر معمولی).

مسلماً همچین نرم افزاری وجود داره. می گردم و پیدا می کنم.

ممنون.

ممنون. بهتر نه ولی جالب هستن و البته زیبا.

علی هاشمی سه‌شنبه 23 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 22:54 http://www.sinnersland.ir

محمد جون کجایی بابا فیس بوکم که نیستی!؟حسابی دل تنگتم.هرچند که این روزا شدیدا درگیرم اما امیدوارم مشکلاتی که داشتی حل شده باشن.

قربونت علی جان. راست می گن که دل به دل راه داره.

علی هاشمی سه‌شنبه 23 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 23:00 http://www.sinnersland.ir

این زیر صداها واقعا جالبن..نرم افزاره واسه منم نصب نشد.میگم این بک وکال حریص مسلما صدای محسن نیست..میدونید صدای کیه؟
یه چیز دیگه اینکه چون از موسیقی آنچنان نمیدونم اینو دوس دارم بپرسم که این بک وکالا که یه جورایی اصلا محسوس نیستن رو آهنگ به چه منظوری کار میشن و زیر صدا قرار میگیرن وقتی تاثیر آنچنانی ندارن؟

به نظر میاد که یه جاهایی صدای دیگه ای باشه اما من بعید می دونم و به احتمال خیلی زیاد صدای خود محسنه. قطعا تاثیر داره علی جان. این کارها جزو ظرافتای کاری محسنه که از اون اول تا امروز انجامشون میده.

peak of luck چهارشنبه 24 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 11:25

سلامی دوباره

ببخشید که بین بحث شما و علی هاشمی اومدم وسط ولی در مورد بک وکال اهنگ حریص باید بگم که اون شهاب اکبری هست...
من خودم در فیس بوک ازش پرسیدم و جالب اینکه یکی از دوستان هم از محسن پرسیده بود و محسن هم گفته بود که شهاب اکبری هست....

بازم ببخشید...
ممنون

خب پس اگه پرسیدید و جواب این بوده،حتما هست دیگه. ممنون که مطرح کردی. خیلی واسم جالب شد.

Alireza_Mohsen چهارشنبه 24 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 16:39

سلام محمد جان خوبی؟ هنوز اون نرم افزار رو پیدا نکردم اما اینطور که شنیدم به طور کامل نمی تونه موسیقی رو از روی کار حذف کنه اما خب خالی از لطف هم نیست.
یه سوال داشتم. استاد توی این آلبوم از درام برای تنظیم ها استفاده کرده یا اینکه صدای کامپیوتره؟ مثلاً برای قطعات پرنده ی غمگین، کافه های شلوغ و...
ممنون می شم اگه بگی.

درام توی این آلبوم خیلی کم استفاده شده،مثلااگه اشتباه نکنم توی بوف کور بود. اما تشخیص اینکه درام کامپیوتری هست یا طبیعی خیلی سخته. باید خودشون اعلام کنند. حداقل واسه من سخته.

راستی ازت می خوام در صورت امکان همه آهنگارو (کامل) Vocal Remover کنی چون متاسفانه نرم افزاری که گذاشتی، واسه من هنگ می کنه.ممنون

علی هاشمی چهارشنبه 24 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 17:42 http://www.sinnersland.ir

آره اتفاقا منم یه حدسایی پیش خودم زده بودم که شهابه. حریص مشخصه که بک وکالش خود محسن نیست.

من همه آهنگارو گوش نکرده بودم.
الان غیر معمولی و حریص و چمدون رو که Alireza_Mohsen گذاشته،دقیق بررسی کردم خیلی جالبه و البته جذاب.

Alireza_Mohsen پنج‌شنبه 25 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 10:28

ممنون از راهنماییت. آره توی بوف کور بود. اما در مورد آهنگ های دیگه کمی شک دارم واسه همین سوال کردم.
امکانش که مسلماً هست. فقط اینکه اگه کمی طول کشید معذرت می خوام. من اینترنت دایل آپ دارم برای همین طول می کشه که فایلی رو آپلود کنم. اما حتماً این کار رو می کنم.

اگه کارها با دقت گوش داده بشن واقعاً حرف زیادی برای گفتن دارن.

خواهش می کنم و ممنونم از زحمتی که می کشی.

Alireza_Mohsen پنج‌شنبه 25 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 18:08

شرمنده محمد جان. من واقعاً معذرت می خوام حجم این اهنگ ها بعد از برداشتن صداها خیلی زیاد می شه به طوری که کل آلبوم چند گیگ حجم پیدا می کنه و این کار آپلود رو خیلی خیلی سخت می کنه. به جاش یکی دیگه پیدا کردم. اینو امتحان کن و نتیجش رو بگو:

http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Misc__Sound_Tools/Magic_Vocal_Remover_Download.html

اگر این هم کار نکرد بگو تا یکی دیگه بزارم.

دشمنت شرمنده. اما می تونی با jetAudio کیفیت هاشون رو بیاری پایین تا از حجمشون کاسته بشه.
نرم افزاری که گذاشتی رو دانلود کردم. ظاهرا موقع نصب فقط وارد یک صفحه html میشه. به هرحال ممنونم ازت.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد